Advanced Class

커피 바리스타 심화

다양하고 세분화된 바리스타 커리큘럼을 통해
커피에 대한 이해와 스킬을 향상 시킬 수 있고 취미, 카페창업, 메뉴개발    
바리스타지도자과정 등 다양한 실습으로 구성된 심화과정입니다.

중앙이미지
Course Introduction

원두의 향미에 따른 로스팅과 그에 맞는 추출까지!
커피에 대한 모든 이해, 바리스타 심화 수업!

오늘날 외식산업에서 크게 성장하며 한 부분을 차지하고 있는 커피 분야는 현대인들의 삶의 질을 향상시키고
생활패턴을 변화시키는데 일조하며 급속히 성장하고 있습니다. 커피에 대한 소비와 관심이 많은 사람들을 위한
기본 커피에 대한 이해도와 기초 바리스타 스킬 습득 및 맛 표현 방법, 노하우 등 능력 향상과 최상의 커피를
만드는 매뉴얼을 제공하고, 다양하고 세분화된 수업을 진행하고있습니다.
원두별 로스팅 방식, 그라이던 종류와 머신의 특성에 맞는 에스프레소 추출 방법을 배우는 심화과정입니다.

바리스타 심화 수업, 이런 분들께 추천합니다!

  • 고난이도 라떼아트를 배우고자 하는 분
  • 커피를 깊이 있게 배우고자 하는 분
  • 바리스타로 창업, 유학, 취업을 원하는 분
  • 로스팅을 전문적으로 배우고자하는 분

강의목표

  • 세분화된 고퀄리티 커피 메뉴를 배워보고, 커피와 로스팅에 대해
    폭 넓게 이해할 수 있습니다.

  • 1:1실습으로 원산지별 원두의 로스팅방식과 맛과 향을 느껴보며,
    원두의 로스팅에 맞는 에스프레소 추출 방법을 교육합니다.

  • 커피의 기본 원리를 제대로 이해하고 쉽고 정확한 접근방법을 통한
    이론습득으로 빠른 시간 내 기량을 발전시킬 수 있습니다.

  • 기초 바리스타 스킬 및 고급 기술을 통해 각종 관련업종으로의
    취업 및 자신만의 창업을 성공합니다.

Lecture Overview

Lecture Overview
Start Dates 59 Batch - Weekdays: 07/07 (Mon), Weekends: 07/12 (Sat)
60 Batch - Weekdays: 07/21 (Mon), Weekends: 07/26 (Sat)
Capacity 20 persons
Duration 2개월 과정
Class Format 주 5회(월~금) or 주 2회(토,일) 수업
Class Times Morning / Afternoon / Evening / Weekend ※Please contact each branch for exact times.
First Cooking Academy's Benefits

Show Your Cooking Skills with First Barista Academy!

  • First for Me 1: Food Styling

    Professional food stylists help plate main dishes, vegetables, fruits, mousse, and sauces beautifully,
    creating harmonious displays like artwork.

  • First for Me 2: Food Photo Studio

    We provide a dedicated food photography studio with props and lighting setups for high-quality SNS-ready photos.

  • First for Me 3: Portfolio E-book

    Students completing courses longer than one month receive a high-quality e-book portfolio, with optional printed versions available.

1:1개인 맞춤형
실기교육 순서

커피 원두 감별과 로스팅 공정,
에스프레소 추출, 에스프레소를
기본으로한 라떼아트등 맞춤형
실습을 진행합니다.

  • Step 1 메뉴 교육

    커피에 관한 필기
    이론을 이해하기
    쉽게 교육

  • Step 2 강사 직접 시연

    검증된 전문강사의
    시연을 실기 시험
    순서별로 진행

  • Step 3 커피추출

    강사의 시연을 토대로
    수강생이 직접 커피
    추출을 진행

  • Step 4 레시피 & 서비스교육

    커피레시피 및 바리스타
    서비스에 관한 교육을
    1:1로 진행

  • Step 5 실전대비 피드백

    수강생의 보완해야
    할 부분을 체크하고
    보완하도록 교정

Lecturer in First Cooking Academy

First Cooking Academy Full-Time Instructors

We assign full-time instructors to ensure high-quality education and provide thorough student support.

  • 정성훈Barista정성훈Barista

    커피로 시작되는 이야기정성훈Barista

    - 바리스타 학과장
    - (현)퍼스트바리스타아카데미 학과장
    - 세종대학교 대학원 호텔관광외식경영학과 석사
    - 2017 WCCK KLAC JUDGE
      (한국국가대표 라떼아트 선발전 심사위원)
    - 2016 WCCK KLAC FINAL JUDGE
      (한국국가대표 라떼아트 선발전 결선 심사위원)
    - 2015 WCCK KNBC JUDGE
      (한국국가대표 바리스타 선발전 심사위원)
    - SCA(Specialty Coffee Association) AST
      (국제스페셜티협회 공인트레이너/심사위원)
    - KCA(사)한국커피협회 바리스타 1·2급 심사위원
    - CBM커피바리스타학원 교육팀장
    - 한국음식문화직업전문학교
      바리스타 교육팀장
    - (주)올어바웃 본사 교육팀장
      (중국상해 매장 오픈 및 교육진행)
    Detail
Advanced Class Recipe

스킬 향상을 위한 바리스타 심화 과정 커리큘럼

커피의 기본 이해부터 로스팅 및 라떼아트 기술을 익히고 싶어하시는 분들을 대상으로
다양하고 세부화된 심화 수업을 진행합니다.

  • 1회차

    • 커피학
    • 아라비카&로부스타 차이
    • 프로세싱의 따른 맛 차이
    • 추출에 따른 맛의 변화
    •  
  • 2회차

    • 커핑 휠 이해 향미 표현
    • 커핑 (로스팅따른 향미 표현)
    • 에스프레소의 이해
    •  
    •  
  • 3회차

    • 그라인더의 이해 (코니컬 & 플랫)
    • 에스프레소 머신의 특징의 따른 맛의 변화
    • 그라인더의 따른 맛 차이
    •  
    •  
  • 4회차

    • 라떼아트(하트, 튤립)
    • 바리스타 메뉴 만들기
    • 작업대 구성 및 청소법
    • 에스프레소 머신 & 그라인더 장비 관리
    • 고객 서비스 & 카페운영
First Cooking Academy

My Academy,
Reasons to Choose First Barista Academy

Expert instructors and tailored education ensure student satisfaction.

  • Reason 01 Veteran Full-Time Instructors by Course

    Full-time instructors ensure quality education and attentive student care.

  • Reason 02 Hands-on Ingredient Practice

    Theory and one-on-one practice for better learning.

  • Reason 03 Expert Seminars

    Professional seminars offering career and exam tips.

Student Review

Student Testimonials

Kim Seoyoung Coffee Barista
Student Satisfaction

5★★★★★

Q. What motivated you to attend First Academy?
I have always been interested in coffee, and my interest grew even more after starting a part-time job at a cafe. When I decided to seriously study to become a barista, I researched several academies, and First Academy’s curriculum appealed to me the most, so I chose it.
Q. What was the most memorable part of the classes?
I was impressed that the instructors corrected my posture during the practical exam and provided detailed feedback on all my questions. Combining theory and practice improved my understanding of coffee trends, and the classes were always enjoyable thanks to the instructors’ cheerful preparation.
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Job Support Process

1:1 Personalized Job Support Process for Students’ Dreams and Successful Chef Employment

  • Employment Support Program

    • Support team intro
    • Dedicated manager
    • Trainee management
    • Program schedule
  • Resume & Cover Letter

    • Sample templates
    • Writing tips
    • Application cases
  • 1:1 Mock Interviews

    • Resume review
    • Field consultation
    • Career planning
  • Trainee Evaluation

    • Outfit review
    • Interview skills
    • Q&A techniques
  • Company Matching

    • Instructor evaluation
    • Company matching
    • Personalized success

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