Advanced Class

커피 라떼아트 심화

여러 가지 패턴을 응용한 높은 난이도의 라떼아트 디자인을
단계별로 익히고 라떼아트에 사용되는 도구와
실무노하우 및 라떼아트의 원리에 대해 교육합니다.

중앙이미지
Course Introduction

우유가 빚어낸 예술 작품, 라떼아트 심화 과정!

라떼아트는 우유라는 뜻의 아탈리아어 라떼와 아트가 합쳐진 단어로 우유 거품을 이용해 커피 위에 그림 그리는 것을
말합니다. 커피에 거품 우유를 넣는 방법과 방향, 속도 등에 따라 여러 가지 모양을 연출할 수 있습니다.
또한 라떼아트를 하게되면 본래 가지고 있던 고유의 맛과 향이 우유와 섞이면서 새롭게 표현됩니다.
어떤 바리스타가 어떻게 라떼아트를 하는지에 따라 향미의 강도와 입에 닿는 촉감이 천차만별로 우유를 붓는 방식과
패턴 위치가 커피의 맛에 미치는 영향이 큽니다.

라떼아트 심화과정에서는 고난이도의 밀크스티밍 테크닉 및 다양한 디자인을 구사할 수 있도록
전문적인 교육을 하고 있습니다.

라떼아트 심화, 이런 분들께 추천합니다!

  • 커피를 깊이 있게 배우고자 하는 분
  • 라떼아트를 전문적으로 배우고자하는 분
  • 바리스타로 창업, 유학, 취업을 원하는 분
  • 커피에 관심이 있고 홈카페를 위해 전문교육을 받고 싶으신 분

강의목표

  • 라떼아트에서 사용되는 도구를 익혀 전문적인 밀크스티밍
    테크닉을 구사 할 수 있습니다.

  • 우유 속도조절 및 방향, 패턴 등 순수 핸들링을 통해 여러가지
    디자인을 표현하고 연출할 수 있습니다.

  • 숙련된 바리스타 기술을 이용해 최상의 맛과 예술성을
    표현할 수 있습니다.

  • 라떼아트 스킬향상을 통해 보다 나은 서비스와 경쟁력을
    가질 수 있습니다.

Lecture Overview

Lecture Overview
Start Dates 59 Batch - Weekdays: 07/07 (Mon), Weekends: 07/12 (Sat)
60 Batch - Weekdays: 07/21 (Mon), Weekends: 07/26 (Sat)
Capacity 20 persons
Duration 2개월 과정
Class Format 주 5회(월~금) or 주 2회(토,일) 수업
Class Times Morning / Afternoon / Evening / Weekend ※Please contact each branch for exact times.
First Cooking Academy's Benefits

Show Your Cooking Skills with First Barista Academy!

  • First for Me 1: Food Styling

    Professional food stylists help plate main dishes, vegetables, fruits, mousse, and sauces beautifully,
    creating harmonious displays like artwork.

  • First for Me 2: Food Photo Studio

    We provide a dedicated food photography studio with props and lighting setups for high-quality SNS-ready photos.

  • First for Me 3: Portfolio E-book

    Students completing courses longer than one month receive a high-quality e-book portfolio, with optional printed versions available.

1:1개인 맞춤형
실기교육 순서

커피 원두 감별과 로스팅 공정,
에스프레소 추출, 에스프레소를
기본으로한 라떼아트등 맞춤형
실습을 진행합니다.

  • Step 1 이론 교육

    커피에 관한
    이론을 이해하기
    쉽게 교육

  • Step 2 강사 직접 시연

    검증된 전문강사의
    라떼아트 시연을
    순서별로 진행

  • Step 3 1:1 맞춤 실습

    강사의 시연을 토대로
    수강생이 직접
    라떼아트 실습을 진행

  • Step 4 레시피&서비스교육

    커피레시피 및 바리스타
    서비스에 관한 교육을
    1:1로 진행

  • Step 5 실전대비 피드백

    수강생의 보완해야
    할 부분을 체크하고
    보완하도록 교정

Lecturer in First Cooking Academy

First Cooking Academy Full-Time Instructors

We assign full-time instructors to ensure high-quality education and provide thorough student support.

  • Jung Yu-junBaristaJung Yu-junBarista

    Coffee = DeliciousJung Yu-junBarista

    - Team Lead Barista
    - Current Team Lead at First Barista Academy
    - Barista at PORT1902
    - Barista at FELICITA ROASTERY, Kongbokkneun Saram
    Detail
  • 정성훈Barista정성훈Barista

    커피로 시작되는 이야기정성훈Barista

    - 바리스타 학과장
    - (현)퍼스트바리스타아카데미 학과장
    - 세종대학교 대학원 호텔관광외식경영학과 석사
    - 2017 WCCK KLAC JUDGE
      (한국국가대표 라떼아트 선발전 심사위원)
    - 2016 WCCK KLAC FINAL JUDGE
      (한국국가대표 라떼아트 선발전 결선 심사위원)
    - 2015 WCCK KNBC JUDGE
      (한국국가대표 바리스타 선발전 심사위원)
    - SCA(Specialty Coffee Association) AST
      (국제스페셜티협회 공인트레이너/심사위원)
    - KCA(사)한국커피협회 바리스타 1·2급 심사위원
    - CBM커피바리스타학원 교육팀장
    - 한국음식문화직업전문학교
      바리스타 교육팀장
    - (주)올어바웃 본사 교육팀장
      (중국상해 매장 오픈 및 교육진행)
    Detail
Advanced Class Recipe

라떼아트 심화 커리큘럼

높은 난이도의 라떼아트 디자인을 단계별로 익히고
실전 원리를 배워 고난이도 라떼아트 기술을 심도 있게 배워보실 수 있습니다.

  • 1회차

    우유 스티밍

    • 거품 두께 조절
  • 2회차

    로제타

    • 푸어링 위치, 결 수 조절
  • 3회차

    밀어넣기

    • 푸어링 위치 시작과 끝
  • 4회차

    2단, 3단하트 (하트인하트)

    • 밀어넣기 응용
  • 5회차

    잔 돌리기

    • 유속 조절 & 움직임 잡기
  • 6회차

    로제타, 라떼아트 응용

    • 로제타 & 밀어넣기
    • 핸들링, 유속, 밀어넣기 응용
  • 7회차

    창작

    • 자신만의 라떼아트
  • 8회차

    라떼아트 테스트

    • 로제타, 3단하트, 창작 중 두 가지
First Cooking Academy

My Academy,
Reasons to Choose First Barista Academy

Expert instructors and tailored education ensure student satisfaction.

  • Reason 01 Veteran Full-Time Instructors by Course

    Full-time instructors ensure quality education and attentive student care.

  • Reason 02 Hands-on Ingredient Practice

    Theory and one-on-one practice for better learning.

  • Reason 03 Expert Seminars

    Professional seminars offering career and exam tips.

Student Review

Student Testimonials

Kim Seoyoung Coffee Barista
Student Satisfaction

5★★★★★

Q. What motivated you to attend First Academy?
I have always been interested in coffee, and my interest grew even more after starting a part-time job at a cafe. When I decided to seriously study to become a barista, I researched several academies, and First Academy’s curriculum appealed to me the most, so I chose it.
Q. What was the most memorable part of the classes?
I was impressed that the instructors corrected my posture during the practical exam and provided detailed feedback on all my questions. Combining theory and practice improved my understanding of coffee trends, and the classes were always enjoyable thanks to the instructors’ cheerful preparation.
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  • My Unique Signature Cafe Menu: Handmade Grapefruit Ade

  • Matcha Shot Latte That Reminds You of Jeju Island~

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  • Coffee Latte Art Advanced Latte Art Practice

  • Latte Art Practice by Domestic Barista Course Students

  • Coffee Barista Class Latte Art Practice

  • Basic Latte Art Demo by Full-Time Barista Instructor

  • Coffee Barista Class: Americano & Latte Practice

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Job Support Process

1:1 Personalized Job Support Process for Students’ Dreams and Successful Chef Employment

  • Employment Support Program

    • Support team intro
    • Dedicated manager
    • Trainee management
    • Program schedule
  • Resume & Cover Letter

    • Sample templates
    • Writing tips
    • Application cases
  • 1:1 Mock Interviews

    • Resume review
    • Field consultation
    • Career planning
  • Trainee Evaluation

    • Outfit review
    • Interview skills
    • Q&A techniques
  • Company Matching

    • Instructor evaluation
    • Company matching
    • Personalized success

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    커피에 대한 이해와 스킬을 향상 시킬 수 있는 다양한 실습으로 구성된 심화과정

    • WD06/09
    • WE06/07
    커피 바리스타 심화
  • 커피 로스팅 심화

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    추출에 따른 로스팅방법, 블렌딩 로스팅 실습 등 로스팅 능력 향샹을 위한 교육과정

    • WD06/09
    • WE06/07
    커피 로스팅 심화